Äkta absint är inte samma sak som många påstådda motsvarande varianter

Visst kan du lägga pengar på färdig absint på systemet men du ska veta att det här icke är äkta vara. Det är nämligen så att Absinthe Systembolaget marknadsför är utan tujon. Om du ej vet så mycket om det franska örter innanmäte som äkta grön sprit ska ha så kanske detta icke betyder så mycket. Men då ska du veta att grön drink med namnet absint icke kan vara äkta vara utan tujon. Det är ju denna ingrediens som har gjort den gröna fen så otroligt mytomspunnen!

absint

Var medveten om vad Absinthe Systembolaget är och även om vad andra absintdrycker består av

Man kan handla olika typer av absint på nätet och då kan man komma över versioner som exempelvis absint 80 med cannabis. Detta låter ju helgalet och det kan det också vara. 80 är en del av namnet och icke ett mått på hur mycket alkohol som finns i drycken men det rör sig om en mäktig förfriskning.

Du kan räkna med minst 60 % alkohol då du handlar en flaska med någon form av absint och det gäller att dricka den här spriten på ett varsamt sätt om man icke vill få upplevelser som gör att man börjar tro på myterna om den gröna fen!

Det är bäst att lägga pengar på ingredienserna och helt enkelt blanda själv

Om du vill erhålla äkta vara så ska du slopa Systembolagets absint och istället beställa ingredienserna online. På så vis så kan du själv bestämma viktiga saker som absint alkoholhalt och hur mycket du ska ha av de viktiga ingredienserna malört, fänkål och tujon. Den sistnämnda ska man bestämt icke överdriva då det kan leda till en dryck som man inte mår så bra av.

Var noga med att du följer ett bra recept för drycken eller använd Prestige Absinthessenser, de är heläkta med tujon samt Absinten opalizerar när man slår vatten på pga. den stora mängden eteriska oljor (inlusive malörtsolja) som icke är vattenlösliga. Finns på hembryggning.se, allt-fraktfritt.se med flera.

Vid Absintproceduren (Absint i ett absintglas, häll på vatten på en sockerbit genom en absintsked och se drycken opalisera och bli ogenomskinlig) använd en absint sked så att du kan sila ner sockret som man måste få med för en god smak. Ett råd är att ej använda farliga färger för att få en grön drink, det är sannerligen ej nödvändigt. Du kan malört köpa online eller hos hälsokosten och med ett bra recept så når du en förnäm balans som skänker en god smak.

Faktum är att du kan absint köpa online men att det aldrig rör sig om den äkta varan. Så som det ser ut idag så är samtliga märken utan tujon och för den skull så måste du blanda själv för att få den äkta smaken. Det är trevligt att göra den här mytomspunna drycken så ge det hela lite tid och förbered väl.

Handla ingredienser och verktyg online och testa dig fram. Det är relativt svårt att misslyckas med den gröna fen men det är klart att du kan lyckas få till din egen twist på det hela genom att eventuellt introducera andra örter. Cannabis som kan finnas i absint 80 är icke att rekommendera. Det finns andra naturliga inslag som är lite säkrare att behandla och som skänker minst lika goda effekter.