Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är icke så komplicerat att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen och ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till korrekt temperaturer.

bryggarsocker

Men är bryggsockret faktiskt nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret exakt då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man jämt måste rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning ej funkar så som man har tänkt sig.

Gå således genom allt som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker alternativt enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som sannerligen är till för ölbryggningen.

Något som får många att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten uppge vanligtvis att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som måhända inte är fullkomligt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att finna rätt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man ej behöver slänga så avsevärt ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På webben så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt spara pengar på att handla online.

När du ändå är på internet så kan du också få en hel del råd och råd från folk i forum som likaså brygger eget öl och som beredvilligt delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.